Hotel Genueser Schiff

Kantoren & openbare ruimten

Uitbreiding en inrichting | Hohwacht, Duitsland | 2008, onderdeel meerjarenproject 2006 – 2010
Het oorspronkelijke hotel is vergroot en vernieuwd. Doel was om het hotel een eigen karakter te geven waaraan de persoonlijke smaak van de hoteleigenaar te herkennen zou zijn. Deze wilde vooral meer kleur inbrengen met een bepaalde gordijnstof als uitgangspunt. Hieruit zijn vier kleurconcepten ontwikkeld en toegepast op de wanden, tegels, bekledingen en vloerbedekking. Zo heeft elke kamer zijn eigen kleurpalet gekregen. In de kamers zijn klassieke en moderne elementen gecombineerd met een enkel grappig of trendy object.
De sauna met verpoosruimte heeft een uitloop naar het terras.
Foto’s: Alexander van Berge en Architectenbureau Jowa (foto’s sauna)